חפש במוביגיק

24.6.2016

איזו חומרה אתם באמת צריכים?

לאחרונה פורסמה כתבה ב"וואלה! TECH" המנסה להסביר איזו חומרה משתמש פשוט צריך במחשב שלו.

מאחר ומצאתי טעויות בכתבה, הייתי רוצה למנוע בלבול. לכן, החלטתי לכתוב כתבה משלי המסבירה איזו חומרה משתמש פשוט, המחפש מחשב לגלישה ברשת, צפייה בסרטים ועבודה באופיס, צריך.



לכתבה של וואלה!

המעבד (CPU)

המעבד או CPU (Central Processing Unit) הוא בעצם המח של המחשב, הוא אחראי לחישובים הרבים המבוצעים במחשב כדי לגלוש באינטרנט או לכתוב מסמך וורד.

במעבדים מודרניים יש בין 2 ליבות ל-10 ליבות ואפילו יותר במעבדים שנועדו לשרתים, ליבה היא מעיין יחידת חישוב הפועלת בנפרד מהליבות האחרות ומסוגלת לבצע פעולה אחת בכל פעם.

למעבדי הדור השישי של אינטל (SkyLake) יש טכנולוגיה הנקראת "Hyper-threading" ובעצם מאפשרת למעבד בעל שתי ליבות (למשל: core i3) "להתחזות" למעבד בעל 4 ליבות ובכך לחלק את העבודה בין הליבות בצורה טובה יותר.

אז איזה מעבד אתם צריכים?

למרות שזה מאוד נחמד ויפה להתרברב במעבד ה-i5 או i7 בעל ארבע הליבות שלך, למשתמש הממוצע אין  צורך בחומרה מתקדמת שכזו ומעבד פשוט בעל שתי ליבות כגון i3 או pentium יעשה את העבודה. בדרך כלל הייתי ממליץ לבחור במעבד ה-pentium בעל שתי הליבות מאחר והוא זול ממעבדי ה-core i3 ומכיל את אותה כמות ליבות. עם זאת, במעבדי הדור השישי של אינטל מסוג ה-i3 מצויה טכנולוגית "Hyper-threading" המשפרת את ביצועי המעבד בצורה משמעותית ותאפשר למשתמש, המוכן להוציא מכיסו עוד 300-400 ש"ח, לערוך תמונות בעזרת photoshop ולשחק במשחקי מחשב פשוטים ואף מורכבים בשילוב עם כרטיס המסך הנכון.

קירור למעבד

פרט חשוב הנשכח בכתבה של וואלה הוא קירור המעבד. קירור למעבד מתחלק לשתי קטגוריות, קירור נוזלי, וקירור לא נוזלי (מאוורר היושב ישירות על המעבד). לא ניכנס להבדלים ביניהם אבל נציין שהמשתמש הרגיל לא צריך יותר מהמאוורר הפשוט שמגיע יחד עם המעבד בקופסא (שימו לב שאתם קונים מעבד Box ולא מעבד Tray, אשר מגיע עם המאוורר).

לוח האם (Motherboard)

אם המעבד הוא המוח של המחשב אז לוח האם הוא עמוד השדרה, הוא אחראי לחבר בין כל רכיבי המחשב לרבות המעבד, הזיכרון, האחסון וכרטיס המסך. לוח האם הוא בחירה פשוטה יותר מאחר והוא לא משפיע על הביצועים של המחשב. בחרו בלוח אם התומך בסוג המעבד שבחרתם (למעבדי הדור השישי של אינטל לוח אם מסוג LGA1151), ובסוג הזיכרון שבחרתם (שימו לב שמעבדי הדור השישי יתמכו בזכרון DDR4 או DDR3L אבל לא באותו לוח אם) ממותג ידוע כמו ASUS, GIGABYTE, MSI או ASRock.

זיכרון

"זיכרון גישה אקראית" או RAM (Random Access Memory) הוא המקום בו המחשב שומר את כל המידע הנחוץ לפעולת המחשב באותו רגע. עליו שמורות ברגע זה ממש שורות אילו, מסמך הוורד ששכחתם לסגור וכל המידע הנחוץ בשביל גלישה באינטרנט, עבודה באופיס או משחק במחשב. מעבדי הדור השישי תומכים בזכרון DDR4 או זכרון DDR3L, אני ממליץ להשתמש ב DDR4 מאחר והוא מהיר יותר וההבדלים במחיר הם מינימליים.

אז כמה זכרון אתם צריכים?

הדרישה המינימלית לווינדוס 10 היא 2GB אבל מחשב בעל 2GB בלבד בקושי יריץ ,Chrome ובטח שלא יריץ דברים יותר כבדים. אני ממליץ על לפחות 4GB ומאחר והמחיר של 8GB לא הרבה יותר יקר כדאי לשקול אותם גם.

אחסון

האחסון במחשב מתחלק לשני סוגים SSD או HDD (הארד דיסק). בשביל גלישה באינטרנט, אופיס ואפילו גיימינג קל אין צורך ביותר מ 120GB. אם כך, באיזה סוג כדאי לבחור? כונן SSD בנפח של 120GB יעלה לכם בערך כמו כונן HDD בנפח של 500GB, ולמרות המהירות הגבוהה מאוד של כונני SSD, כונן רגיל יעשה את העבודה. לעומת זאת, אם אתם מחפשים זמני טעינה מהירים SSD יחולל פלאים במערכת שלכם (מנסיון), ניתן גם לשלב בין השניים ולקחת כונן SSD בנפח קטן בשביל מערכת ההפעלה והתוכנות החשובות, וכונן HDD בנפח גדול למסמכים, תמונות ותוכנות כבדות יותר.

כרטיס מסך (GPU)

כרטיס המסך או ה-GPU הוא יחידת עיבוד הנפרדת מהמעבד ותפקידה להמיר את החישובים של המעבד לגרפיקה המוצגת על המסך. לעומת זאת, ברוב המעבדים המודרניים (ובמעבדי הדור השישי של אינטל בפרט) ישנו כרטיס מסך מובנה לתוך המעבד אשר בהחלט יספיק לגלישה באינטרנט, צפייה בסרטונים, עריכת מסמכים ואפילו גיימינג קל, והמשתמש הפשוט לא יצטרך כרטיס מסך נפרד.

ספק הכח (PSU)

ספק הכח הוא הרכיב במחשב שמספק חשמל לכל הרכיבים במחשב, והוא אחד מהרכיבים שאם תבחרו נכון יחזיקו לכם להרבה שנים. לעומת זאת, אם תתקמצנו עליו ותבחרו בספק כח זול ולא איכותי הוא כנראה ישרף ועלול להרוס יחד איתו את המעבד או לוח האם ובכך לגרום לנזק בשווי מאות ואלפי שקלים (פגשתי כמה ספקי כח מתים, וזה לא נעים בכלל להבין מה הבעיה במחשב כשהוא לא נדלק ומקפיץ את הפיוז בכל פעם שלוחצים על כפתור ההפעלה) בחרו בספק כח ממותג ידוע כמו Corsair, Sea Sonic או Cooler Master בעל דירוג 80+ וואט של 400 ומעלה.

מארז (Case)

המארז, הגוף של המחשב, הוא הקופסא שבתוכה יושבים כל הרכיבים, אין צורך במארז יקר בעל חלון או קירור יוצא דופן. בחרו במארז הכי זול שיכיל אל כל הרכיבים שלכם, ולא יראה מכוער כל כך שתצטרכו לכסות אותו במגבת בשביל לא להקיא.

המסך

סוג המסך של המחשב לא באמת משנה. בחרו במסך בעל חיבור המתאים למחשב שלכם, ברזולוצית HD 
(1080x1920) בגודל שמתאים לכם (לרוב בין 20 ל 25 אינטש).

אז מה קיבלנו?

לפניכם רשימת הרכיבים שבחרנו למחשב שיתאים לגלישה באינטרנט (בגוגל כרום, *אהמ* וואלה!) עבודה באופיס ואולי אפילו photoshop ומשחקי מחשב פשוטים.

המעבד: Intel Pentium G4400, מעבד בעל 2 ליבות ללא Hyper-threading שרץ במהירות 3.3Ghz.

מאוורר למעבד: המאוורר הסטנדרטי של אינטל (שימו לב שאתם קונים מעבד Box)

לוח אם: Gigabyte GA-H110M-DS2, תומך בזכרון DDR4 במעבד שלנו (עם אפשרות לשדרג למעבד Core i3/5/7), חיבור VGA למסך ואפשרות להוסיף כרטיס מסך בעתיד.

זכרון: HyperX FURY 4GB DDR4 2133MHz, אין ממש מה לומר על הזכרון הזה, 4GB יספיקו לשימוש קל, אם אתם רוצים לעשות משהו יותר מסובך תבחרו בזכרון 8GB.

אחסון: Corsair Force LE CSSD 120GB SSD, כפי שאמרנו כונן SSD יספק לכם מהירות גבוהה, אם אתם רוצים לשמור הרבה מסמכים, תמונות, סרטים או תוכנות כבדות על המחשב אתם יכולים להוסיף עוד כונן HDD או לבחור בSSD עם יותר נפח.

ספק כוח: SeaSonic 400W 80+ PSU, ספק כוח שבהחלט יספיק למחשב הזה עם אפשרות להוסיף כרטיס מסך או עוד כוננים בעתיד, עם נצילות כוח נהדרת (דירוג 80+) ושאמור להחזיק לשנים הבאות.

מארז: Antec VSK-4000B-U3, למען האמת המחשב בו נכתבות שורות אלו משתמש במארז זה, כמו שאמרנו אין צורך במארז יקר, והמארז הזה יתמוך בכל הרכיבים עם אפשרות לכרטיס מסך או עוד כוננים בעתיד, ובנוסף יש לו שני חיבורי USB3 מקדימה.

סך הכל עלות כל הרכיבים (כולל הרכבה, לא כולל מערכת הפעלה) מ-ksp: ₪1,378.

היינו ממליצים על מסך מדגם: Dell E2216H 21.5", הוא בגודל מתאים, ברזולוצית HD מלאה, ובעל חיבור VGA למחשב בסיסי וחיבור DisplayPort, אם תרצו להוסיף כרטיס מסך בעתיד.

לסיכום:

ניתן לראות שבמחיר לא גבוה אפשר לרכוש מחשב שיחזיק מעמד לשנים הבאות ויספיק למשתמש הבסיסי.
בכתבה זו לא דברנו על לפטופים, מעבדים של AMD (מאחר והדור הבא שלהם יצא רק בעוד כמה חודשים), ומחשבים שמריצים מערכות הפעלה שאינן ווינדוס (כרומבוק מישהו?).

אתם מוזמנים להשאיר את דעתכם בתגובות למטה.
כתבו לנו, מה שלום המחשב שלכם? האם תשדרגו למחשב חדיש יותר בזמן הקרוב? האם מדריך זה עזר לכם?

3 תגובות: